Kan barn ta vare på et dyr?

Svaret er det spørs på alderen og hvor voksen barnet er for alderen. Folk er veldig imot at barn får barn, det er ganske likt som det at barn får dyr, men ingen er imot det som jeg får høre? Jeg sier absolutt ikke at et barn er det samme som et dyr, men det er noe lignende for både dyr og barn trenger omsorg, mat, kjærlighet, nærhet, oppmerksomhet osv... Og noen barn kan klare det, mens andre kan ikke det! Og jeg vet dette for jeg fikk en kanin når jeg var alt for ung, jeg var vel rundt 9 år. Og det gikk ikke så bra, jeg ble lei, jeg ville ikke gjøre rent i buret for det var kjedelig, jeg ville mye heller leke og gjøre andre ting. Og det er sånn barn er. Noen er så klart mye mer voksen enn andre og kan kanskje ta vare på et dyr. Men det at foreldre kjøper et dyr til barnet sitt fordi barnet vil ha det og ikke foreldrene, er aldri en lur idè, rett og slett fordi som foreldre må du ta deg av dyret når barnet ditt går lei. Eller rett og slett hjelpe barnet når det trenger hjelp. Det er alltid en voksen som bør ha hovudansvaret for dyret! Og når foreldrene kjøper et dyr dem ikke ha lyst på, og ikke har noe interesse for kan ikke personen(e) den kunnskapen dem trenger for å ta vare på et dyr.

Hvor skal barnet få informasjon om dyret? Siden det ikke er så lett for et barn å finne rett informasjon om et dyr bør foreldrene gi dem rett informasjon om dyret. Jeg syns informasjonen skal være gjennom foreldrene, og da må foreldrene ha rett kunnskap som dei kan gi til barnet. Og dei må være villige til å lære, det samme må barnet være. 

  

Ikke skaff barnet et dyr du ikke selv har lyst på og vær klar over at barnet kan bli lei, eller glemme dyret etter en stund, sånn at du må ta vare på dyret.

 


 

Er dere enig i dette?

 

29 kommentarer

Jeg har en katt, Bella, og det er i bunn og grunn jeg som har ansvaret for henne.

Lisa♥

04.10.2012 kl.18:47

Ja,egentlig så♥

-L

CamillaCecilia

04.10.2012 kl.19:08

Kjempe bra skrevet! Jeg er helt enig i det du skriver. Barn som er på dyrebutikken blir somregel helt ville og vil ha seg et dyr fordi dyr er søte, men så går det en måned og da er dyret kanskje ikke så interessant lenger. Eller at dyret bare er interessant for barnet i perioder. Så da er det jo veldig viktig at foreldrene er klar over dette og tar ansvar. Og at foreldrene har like lyst å kjøpe et dyr som det barnet har. Ha en fin kveld videre!:-)
veldig enig, :-D bra skrevet!

verdigkaninliv

04.10.2012 kl.19:43

Bra skrevet du:)

Husker når jeg drev å solgte kaninunger (For en laaang stund til bake siden) så var det to jenter som tok kontakt med meg. Å de ble sjikkelig sure fordi at jeg sa nei, siden de var under 15 år!

^^)
veldig enig bra skrevet!

Hannah -kommenterer tilbake!

04.10.2012 kl.19:48

Bra skrevet! Er veldig enig :-)

Moiicamilla

04.10.2012 kl.21:39

Bra skrevet, enig :)
er enig:)
Enig! :D

Klem Marlees

Keths

04.10.2012 kl.22:35

bra skrevet ;D

minoscar

04.10.2012 kl.22:42

Jeg er 10 og jeg tar VELDIG godt vare på Oscar & Teddy Girl, sånn ikke for å sktyte;)

Men jeg fikk rett innformasjon av pappa som fant www.kanin.org og jeg har VELDIG stor interesse for kaniner eller dyr generelt;) Men jeg er kanskje av den litt mere voksene typen når det gjelder alderen min...Men jeg er litt enig og litt uenig men jeg er jo selvfølgelig enig i att alle må ha innteresse i dyret og att foreldre må hjelpe til osv... Men man kan si jeg er enig

Julia

04.10.2012 kl.23:17

Ja, dette er et bra innlegg! Du nevner gode ting. Hadde ikke jeg lest Den store kaninboka, så tror jeg ikke at jeg hadde hatt så stor interesse for kaniner. Jeg mener at hadde ikke mine foreldre latt meg få kanin for nøyaktig et år siden på søndag, tror jeg mye hadde gått galt. Jeg har lært kjempe mye bare på dette året, og er kjempe glad for at jeg har den kunnskapen jeg trenger. Det er et marsvin som heter Elvis. Moren til hun som eier han sa at hvis hun ikke hatt lyst på marsvin, hadde ikke Sandra fått et. Så selv om jeg er under 16, og det for det meste er jeg som styrer med Sofia, så har jo selvfølgelig mine foreldre ansvar. Dette er et av de viktige temaene :)
enig:)
enig! veldig bra skrevet
ja enig!

Frida Natvig

05.10.2012 kl.10:20

bra skrevet :D
Helt enig!
Spørs på hva du definerer med "et barn", men er nok enig med det du skriver her :-)

Foni

05.10.2012 kl.16:55

Ja, jeg er ganske enig i det du sier. Men det kommer jo også an på hvor interessert barnet er i dyr, hvor ansvarsfullt dette barnet er.

Jeanett Ranvik

05.10.2012 kl.23:06

Ja stort sett :)

Marie-Kommenterer tilbake!

06.10.2012 kl.00:16

Ja, er ganske enig :)

Adriane - Kommenterer tilbake

06.10.2012 kl.10:41

Bra skrevet ♥♥ Ganske enig!
spørs jo veldig på hvordan kjæledyr du vil ha da :)

Tonje Sivertsen

07.10.2012 kl.15:28

enig ja

agenitram-kommenterer tilbake

07.10.2012 kl.20:40

Bra skrevet! ganske enig :-)

Elise

07.10.2012 kl.22:34

Ganske enig i det du har skrevet ja ;) Jeg selv er 14 og har ansvaret for kaninen min, men det er jo bare fordi at jeg visste at jeg kunne ta vare på ham selv og at han ville få det bra.. Og de gangene jeg faktisk ikke har tid er mamma veldig flink til å hjelpe på det.
hadde en kanin, men var nødt til og avlive han :(

Skriv en ny kommentar

LilleKoda

LilleKoda

1, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august.

LilleKodaKategorier

Arkiv

hits