Kastrering prosessen til Lula

 

Her er dem satt inn i buret og klar til å bli kjørt til dyreklinikken på Bømlo.Stakkars, dem virket veldig redde med en gang dem kom oppi buret, dem skjønte vel at noe kom til å skje nå.

 


 

Kjøreturen tok vel ca 45 minutter om jeg ikke husker feil. Vi var faktisk litt tidelig ute for en gangs skyld. Veterinæren tok oss i mot og snakket litt med oss først, fikk vite hvem av kaninene som skulle bli kastrert og hvor gammel hun var. Så veide han Lula for å finne ut hvor stor dose han skulle gi hun. Vi satt fra oss Koda på et rom der på dyreklinikken. Han sa at operasjonen kom til å ta rundt en time og at han skulle sende oss en melding når Lula var klar til å bli hentet. Så vi gikk bort til et kjøpesenter for å gå litt rundt der og få tiden til å gå.

Det var i hvert fall gått mer enn en time og vi hadde ikke fått en melding fra han, så vi bestemte oss for å kjøre bort til dyreklinikken og se om Lula var klar til å bli hentet og det var hun heldigvis, han hadde ikke fått tid til å sende oss en meldig og var glad vi kom innom. Hun var pakket inn i et stort bandasjelignende teppe og et håndkle, hun sov fortsatt da vi kom inn, men våknet litt opp etter noen minutter. Hun prøvde å bevege på seg og flytte på seg, men hun veltet bare over til en side, det var helt forferdelig å se på. Stakkars, det må ha vært fælt å oppleve å ikke kunne bevege seg skikkelig. Veterinæren ba meg om å løfte hun opp sånn at han kunne sette i en sprøyte med smertestillende, så det gjorde jeg. Så når det var gjort satt jeg hun forsiktig ned i buret sammen med Koda, hun veltet seg bort til Koda, mens Koda satt redd og helt stille i et hjørne. Vi snakket litt mer med veterinæren og han fortalte oss at et bilde av hans kanin var i Den Store Kaninboka, men siden han ikke sa hva side det bilde var på eller hva kaninen hans het fant vi ikke bilde da vi så i boken når vi kom hjem. Vi bærte buret inn i bilen og kjørte hjem. 

 


 

Vi bærte buret inn i gangen nede når vi kom hjem, løftet bort "taket" på buret og la et teppe på gulvet. Koda virket veldig redd, stakkars, mens det ikke var så mye liv i Lula. Koda hoppet ut av buret etter en stund og ble mer og mer seg selv igjen. Lula sov så vi la et teppe over hun, for å holde hun varm.Det ser ut som jeg hiver høyet på Koda, men det gjør jeg ikke, jeg tar det bort og legger det nærme han. 


(Bildene er litt dårlige på grunn av at jeg ikke brukte blits) 

Lula kom seg bort på teppet, men var fortsatt veldig slapp og ville ikke ha høy, pellets eller vann.

Lula var fortsatt dårlig på kvelden, men hadde spist litt høy og drukket litt vann. Fikk jeg vite av mamma og pappa.

 


 

Lula er fortsatt veldig slapp og det virker som hun har smerter, hun ligger for det meste og spiser og drikker svært lite. Mamma skal ringe til noen og spør dem noen spørsmål for nå er vi bekymret for hun. Vi fikk ikke med smertestillende til hun, dyrelegen sa at det var nok med den sprøyten han ga hun. Vi skal nå prøve å få hun til å spise noe, ellers får vi tvinge i hun litt mat og drikke. Pappa sendte meg melding nå nettopp med at han skal prøve å gi hun litt grøtpellets, altså pellets og vann i en sprøyte. Får håpe det hjelper litt. Siden jeg ikke bor hjemme lengre, vet jeg ikke så mye om hvordan det går, jeg vet kun ting utifra meldinger jeg får fra mamma og pappa. Håper at hun blir mye bedre utover dagen i dag og at mamma får tak i noen på telefon som kan hjelpe!

 

19 kommentarer

RisRosOgKlaging

23.03.2013 kl.15:11

Det hørtes ikke så bra ut. Er bekymret for Lula, håper virkelig alt går bra med hun og at hun blir fort mye bedre!
huff, får håpe det går bedre med Lula

Koda og Lula

23.03.2013 kl.15:58

Martine Johansen: Håper det jeg også, er virkelig bekymret for hun nå =/

Koda og Lula

23.03.2013 kl.15:58

RisRosOgKlaging: Nei det gjør ikke det. Håper det jeg også!
god bedring til Lula!
får håpe det går bedre med Lula :)
god bedring til lula!
God bedring til Lula!

Rikke - Kommenterer tilbake!

23.03.2013 kl.18:13

huff!

sandra

23.03.2013 kl.19:58

så søte:)
Uff!

Moiicamilla

24.03.2013 kl.11:21

Uff :(

Saragu // kommenterer tilbake

24.03.2013 kl.12:29

uffda.. :(
Håper det går bedre

Marion !

24.03.2013 kl.16:17

huff, håper det går bedre !:(

Julia

24.03.2013 kl.20:40

Husker Sofia veltet litt over ende etter kastreringen.

Koda og Lula

24.03.2013 kl.21:07

Julia: Det er helt forferdelig å se på =/

Julia

24.03.2013 kl.21:08

Ja, men hun hadde iallefall våknet litt. Men litt ekkelt er det, har sett det før.. :/

Skriv en ny kommentar

Koda og Lula

Koda og Lula

1, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august.

LilleKodaKategorier

Arkiv

hits