Hvordan det er å ha en hormonell kanin

 

Det er forferdelig slitsom å ha en hormonell kanin, det er nok ingen som har lyst på det. Så det er veldig viktig å kastrere kaninene, en ikke hormonell kanin er mye kjekkere å ha noe med å gjøre, enn en som er veldig hormonell. Lula er snart 1 år og er i den hormonelle fasen, vi har nå kastrert hun for å gjøre dette bedre for oss og for hun og Koda.

Men det kan ta en tid før vi legger merke til noe, for det tar litt tid før hormonene forsvinner fra kroppen, ca 6 uker.

 

Vi merket at Lula begynte å tisse andre steder enn i dokassene, noe som er forferdelig slitsomt å måtte vaske og tørke det opp. Og ikke noe bra for Koda eller Lula om dem trakker i det før vi har fått tørket det opp, om dem får det på potelabbene og går rundt med det på seg, det kan føre til labbesår.

Lula gravde også i dokassene, så strøet lå strødd utover gulvet, og det ble lite dostrø i dokassene. Noe som igjen gjorde at om dem tisset i dokassene og det ikke var noe strø der, kunne dem få det på seg. Om vi ikke oppdaget det og fikk kostet opp strøet og lagt noe strø over tisset.

Lula begynte også å grave store hull ute i hagen.

Lula løp etter Koda og prøvde å pare seg med han, noe som var så klart veldig slitsomt for Koda. Så han ble sur og irritert på hun, heldigvis ble det ingen slosskamp. Dette gjorde hun nesten hver dag før vi kastrerte hun. Koda og Lula kunne ikke ha hatt et godt forhold om hun fortsatte å løpe etter han og prøve å parre seg. Det ville bare ha endt med en fæl slosskamp for Koda hadde fått nok av oppførselen hennes.

 


 

Det er mange som ikke har nok kunnskap om kaniner til å vite at de er hormonell og trenger å bli kastrer. Mange kvitter/avliver seg med kaninene på grunn av at dem tror de er agressive.

Det er jo forferdelig trist at noen gjør sånt, men jeg forstår at når dem ikke har nok kunnskap om dette at dem da gjør det. For det er vanskelig og ikke noe kjekt å ha en hormonell kanin.

  

31 kommentarer

RisRosOgKlaging

08.04.2013 kl.09:15

Det er virkelig dumt dem tar å gir bort kaninen eller enda verre avliver den når kaninen blir hormonell! Skulle ønske sånne personer ikke fikk ha dyr.

Høres veldig slitsomt ut, håper Lula blir bedre i oppførselen etter kastreringen, spesielt med tissingen!

Koda og Lula

08.04.2013 kl.10:46

RisRosOgKlaging: Ja det er virkelig det! Men sånn er det når folk ikke har peiling på kaniner og skaffer seg det for det om, og når dem tror at de er aggressive vil dem jo ikke ha kaninene lengre. Ja det skulle virkelig jeg også, det skulle ikke ha vært så lett å skaffe seg ett dyr sånn som det er nå, nå kan alle få seg et dyr, men sånn burde det ikke være. Det burde være visse regler for dem som fikk lov å ha dyr, måtte gå igjennom noen tester og noe sånt for å se at dem faktisk passet bra til å ta vare på et dyr.

Ja det håper jeg virkelig! Mamma mente at Lula var blitt mer kosete og rolig, så håper det fortsetter sånn! Ja den tissingen var et helvete uten like!

Vanja

08.04.2013 kl.15:36

Høres slitsomt ut
Ja, høres ganske uenkelt ut..♥
hørtes veldig slitsomt ut
hehe, hørtes slitsomt ut ja!

Ane Karene

09.04.2013 kl.15:17

Haha såå søte de er:D Sikker en smule slitsomt ja!

martecl - kommenterer tilbake!

11.04.2013 kl.12:56

Høres veldig slitsomt ut ja :P Søte kaniner!
Blir veldig slitsomt til slutt! :D :D
høres slitsomt ut

Rikke - Kommenterer tilbake!

11.04.2013 kl.17:08

fin blogg!
hørtes slitsomt ut!
oii, så slitsomt, får håpe det blir bedre snart!
Hørtes slitsomt ut, bra skrevet!

Saragu // kommenterer tilbake

11.04.2013 kl.20:18

bra skrevet!
utrolig bra skrevet!

BEKKAST - KOMMENTERER TILBAKE!

11.04.2013 kl.20:55

bra skrevet :)
bra innlegg!
Hørest ikke noe gøy ut!
Høres fælt ut det siste du skrev! :(

Daisy Knowlton

12.04.2013 kl.13:05

åå :'( dumt at folk ikke har kunnskap om dette da.. kjempe bra skrevet og veldig bra blogg du haR!
det er nok slitsomt det ;)
SV: Hehe...takk

Aww...så søte de er <3

Lisa - kommenterer tilbake

12.04.2013 kl.19:40

Veldig bra blogg og bra skrevet! Hørtes ikke noe gøy ut ;(

Leah - Kommenterer tilbake

12.04.2013 kl.20:23

slitsom!

Keths

12.04.2013 kl.23:03

godt du har kastrert kaninen da i vertfall :D satser på det blir bedre etterhvert da :D
Glad jeg har to jente kaniner!

Saragu // kommenterer tilbake

13.04.2013 kl.22:12

bra skrevet!
fin blogg :)

Veronika-Kommenterer tilbake!

14.04.2013 kl.12:42

Må være ufattelig slitsomt!

Skriv en ny kommentar

Koda og Lula

Koda og Lula

1, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august.

LilleKodaKategorier

Arkiv

hits