hits

Lula

Heklet gulrot til bursdagskaninen

 

Hun så ikke så veldig glad ut for gaven hun fikk.

Hun måtte utforske hva det var for noe hun hadde fått.

Jeg hang gulroten opp på veggen, jeg vil ikke at dem skal tygge på den og ødelegge den.

Lula snudde rumpen til og Koda måtte utforske litt hva det var Lula hadde fått.

Der henger gulroten på veggen.

 

 


 

Hva syns du om bursdagsgaven til Lula?

 

Alt går bra med Lula nå

 

Nå går alt bra med Lula, hun koser seg sammen med Koda, spiser og drikker som hun skal.

Og såret ser bra ut sier mamma. Jeg skal komme og besøke dem i morgen, kanskje jeg får tatt noen bilder av dem da.

Gleder meg til å se hvordan det går med dem og kose litt med dem. 

 

Ha en fin påske alle sammen!(Gammelt bilde fra akrivet)

 

En liten oppdatering

 

Nå har jeg fått en melding fra mamma om at  Lula er i bedre form i dag, så det ser lovende ut!

Hun har også lagt fra seg noen runde brune kuler, så det er jo bare flott! Hun spiser visst mer i dag også.

 


Kastrering prosessen til Lula

 

Her er dem satt inn i buret og klar til å bli kjørt til dyreklinikken på Bømlo.Stakkars, dem virket veldig redde med en gang dem kom oppi buret, dem skjønte vel at noe kom til å skje nå.

 


 

Kjøreturen tok vel ca 45 minutter om jeg ikke husker feil. Vi var faktisk litt tidelig ute for en gangs skyld. Veterinæren tok oss i mot og snakket litt med oss først, fikk vite hvem av kaninene som skulle bli kastrert og hvor gammel hun var. Så veide han Lula for å finne ut hvor stor dose han skulle gi hun. Vi satt fra oss Koda på et rom der på dyreklinikken. Han sa at operasjonen kom til å ta rundt en time og at han skulle sende oss en melding når Lula var klar til å bli hentet. Så vi gikk bort til et kjøpesenter for å gå litt rundt der og få tiden til å gå.

Det var i hvert fall gått mer enn en time og vi hadde ikke fått en melding fra han, så vi bestemte oss for å kjøre bort til dyreklinikken og se om Lula var klar til å bli hentet og det var hun heldigvis, han hadde ikke fått tid til å sende oss en meldig og var glad vi kom innom. Hun var pakket inn i et stort bandasjelignende teppe og et håndkle, hun sov fortsatt da vi kom inn, men våknet litt opp etter noen minutter. Hun prøvde å bevege på seg og flytte på seg, men hun veltet bare over til en side, det var helt forferdelig å se på. Stakkars, det må ha vært fælt å oppleve å ikke kunne bevege seg skikkelig. Veterinæren ba meg om å løfte hun opp sånn at han kunne sette i en sprøyte med smertestillende, så det gjorde jeg. Så når det var gjort satt jeg hun forsiktig ned i buret sammen med Koda, hun veltet seg bort til Koda, mens Koda satt redd og helt stille i et hjørne. Vi snakket litt mer med veterinæren og han fortalte oss at et bilde av hans kanin var i Den Store Kaninboka, men siden han ikke sa hva side det bilde var på eller hva kaninen hans het fant vi ikke bilde da vi så i boken når vi kom hjem. Vi bærte buret inn i bilen og kjørte hjem. 

 


 

Vi bærte buret inn i gangen nede når vi kom hjem, løftet bort "taket" på buret og la et teppe på gulvet. Koda virket veldig redd, stakkars, mens det ikke var så mye liv i Lula. Koda hoppet ut av buret etter en stund og ble mer og mer seg selv igjen. Lula sov så vi la et teppe over hun, for å holde hun varm.Det ser ut som jeg hiver høyet på Koda, men det gjør jeg ikke, jeg tar det bort og legger det nærme han. 


(Bildene er litt dårlige på grunn av at jeg ikke brukte blits) 

Lula kom seg bort på teppet, men var fortsatt veldig slapp og ville ikke ha høy, pellets eller vann.

Lula var fortsatt dårlig på kvelden, men hadde spist litt høy og drukket litt vann. Fikk jeg vite av mamma og pappa.

 


 

Lula er fortsatt veldig slapp og det virker som hun har smerter, hun ligger for det meste og spiser og drikker svært lite. Mamma skal ringe til noen og spør dem noen spørsmål for nå er vi bekymret for hun. Vi fikk ikke med smertestillende til hun, dyrelegen sa at det var nok med den sprøyten han ga hun. Vi skal nå prøve å få hun til å spise noe, ellers får vi tvinge i hun litt mat og drikke. Pappa sendte meg melding nå nettopp med at han skal prøve å gi hun litt grøtpellets, altså pellets og vann i en sprøyte. Får håpe det hjelper litt. Siden jeg ikke bor hjemme lengre, vet jeg ikke så mye om hvordan det går, jeg vet kun ting utifra meldinger jeg får fra mamma og pappa. Håper at hun blir mye bedre utover dagen i dag og at mamma får tak i noen på telefon som kan hjelpe!

 

Fått time til dyreklinikken

 

Mamma har ringt og snakket med dem på Bømlo, og fått en time til kastrering av Lula på fredag den 22 klokken 10.

Det skal bli så godt å bli ferdig med det. Det er forferdelig slitsomt å ha en hormonell kanin, jeg skal skrive litt om hvordan det er i et annet innlegg senere.

Jeg har ikke bestemt meg helt enda om jeg skal være med eller ikke. Jeg har lyst til å være med, men så har jeg også ikke lyst i tilfelle det skal skje noe. Det er en lang kjøretur for kaninene, så jeg er redd for at det skal skade dem, siden dem ikke tåler så mye. Jeg er redd for at det skal bli for mye for Koda, siden vi ikke vet noe om hvor gammel han er. Vi får bare håpe at alt kommer til å gå fint!

Jeg håper at dem kan ta bort stingene til Lula her på Stord dyreklinikk, for vi kan ikke kjøre hele veien til Bømlo bare for det. Jeg ser ikke for meg at det skulle ha vært et problem for dem, men man vet jo aldri.

 

Siden Lula og Koda er blitt bondet må vi ha med oss begge til dyrekliniken på Bømlo, selv om det bare er Lula som skal bli kastrert. Dette har noe med at det kan bli krangling når Lula kommer tilbake med en helt annen lukt som hun har fått fra dyreklinikken. Og så er det viktig for å ikke bryte det båndet dem har fått til hverandre. De kan også finne trøst i hverandre på bilturen og de blir mindre stresset når de har med seg en venn. 

 

Lula er blitt helt fin igjen på ryggen

 

Lula ble angrepet av en katt for ca 2 måneder siden, jeg har skrevet om dette her, om du vil lese om det.
Se hvor fin Lula er blitt på ryggen. Vi kan nesten ikke se det lengre og det er jo flott!

Lula med dorull leke

Det er frokosten til Lula som er inni dorullen. Frokosten består av ca 1 ss Oxbow pellets.

 

 

 

Det ble ikke så mange bilder for det var ikke så lett å ta bilde av hun. Hun var skikkelig "sint" på dorullen, så tror den falt i smak. Hun var så mye mer ivrig denne gangen enn sist gang. Jeg tror hun liker pellets mye bedre nå en det hun gjorde i starten når vi nettopp hadde fått hun. Hun var så søt der hun slengte rundt på dorullen. Men hun gikk litt lei til slutt. Jeg fikk filmet litt, får gå igjenom å se om filmene ser grei ut. 

 

Sjokk

 

Det var veldig godt å komme hjem igjen fra London. Men synet som traff meg når jeg skulle hilse på Lula var skremmende. Buret til Lula var ikke der. Jeg forstod ikke hvor det kunne være, og når jeg skulle gå inn, stod buret inne i gangen. Det var merkelig. Mamma og pappa var allerede inne i huset så jeg så ikke Lula. men da jeg fikk øye på Lula, ble jeg skremt. Det går ikke an å beskrive det. Dere får se for dere selv.

Her skulle buret til Lula ha stått.


Her stod buret, inne i gangen.

 Vaske halen er viktig. 

Lula hadde klart å komme seg ut av buret, jeg er usikker på hvordan hun klarte det. Hun har mest sannsynlig blitt angrepet av nabokatten.

Såret ser veldig alvorlig ut, men det var heldigvis bare et overflatesår, det var ikke så dypt at det var kommet blod.

Nå er Lula nede i kjelleren og koser seg. Skulle ønske hun hadde litt større plass å være på, men det er heldigvis større og bedre enn å sitte inn i buret hele dagen.

 

Lula får medisin og hun er like flink som Koda til å ta den. Hun slikker det i seg og det ser ut som hun liker det.

Dette ble jeg veldig glad for, det hadde absolutt ikke vært kjekt å måtte presse medisin i hun.

  

Lula oppfører seg som normalt, det virker ikke som hun har blitt redd eller har vondt og det er bra! Hun er veldig nysgjerrig og kommer bort med en gang vi går inn til hun.Det er viktig å slappe av litt også.

 

Noen bilder av Lula ute i luftegården


 

Lula

video:video0016 2

Kaniner er så søte når de vasker seg, spesielt når de vasker ørene. 


Jeg legger utpå en del videoer nå for tiden, håper dere syns det er greit.

 

Video av Lula inne

video:video0017 2


En video av Lula som utforsker rommet.

Se hvem som har lært seg å bruke dokassen

Lula fikk helt fin og ren dokasse, eller under den nye sagflisen har jeg tatt litt sagflis fra buret hennes som hun har tisset på.

Sånn at hun tror hun har tisset der før, og gjør det igjen. Dette fungerte kjempe fint med Lula, jeg håper det fungerer for Koda også!

Nå som det har vært så varmt og fint vær har Lula fått vært på terrassen hele dagen, det liker hun så klart veldig godt. 


Legger inn noen bilder jeg tok nå nettopp: kl 15:40. Jeg har Lula inne i dag.
Spise høy er viktig!

 

Lula koser seg inne

video:video0014 2


Ønsker dere alle en god helg! 

 

Spor etter Lula

 Lula liker skikkelig godt høy, så når vi hadde hun inne gikk hun inn i høyposen og forsynte seg, og la fra seg litt spor.

 

Lula i kattetunnel

 
Lula liker seg godt inne i denne kattetunellen. Har du også lyst på en sånn tunnel til dine dyr får du kjøpt den hos Biltema for 60 kr.

 

Gog helg til alle! 


Lula for første gang ute på gresset film

video:video0020


En liten film av Lula for første gang ute på gresset.

Lula for første gang ute på gresset

video:video0021
I pappesken

video:video0019


En film av Lula inne i pappesken. 

 

En liten film av Lula inne

video:video0018


Kvaliteten ble  veldig dårlig på grunn av dårlig lys og mobilkamera.

 

Endte opp med samme bur som Koda har

Jeg ville at pappa skulle bygge et kaninbur til Lula sånn som han gjorde for den første kaninen vi hadde, Nussli. Men han ville ikke det, så han valgte den enkleste måten, å kjøpe et bur.

Vi så på en del bur før vi bestemte oss, noen kostet for mye, noen var bare ikke praktiske, mens andre bur var for små. Så det endte opp med det samme buret som Koda har, det er greit nok.

Jeg er ikke så veldig fornøyd med det, men det var ikke noen andre bur så virket bedre. 

 

Hun liker å gå igjennom pappesketunellen. 

Koda og Lula

Koda og Lula

7, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august, 2011.

LilleKodaKategorier

Arkiv