mars 2012

Ikke gi kaniner brød!

Planer for i dag

I dag skal jeg først skrive ned noen spørsmål og så skal jeg ringe til dyreklinikken og spørre dem noen spørsmål. Jeg vil vite om Koda er kastrert, det virker som han er det. Han er veldig rolig og han markerer ikke. Vi har tenkt å skaffe oss en jente kanin til Koda, så vi vil vite litt om hvordan vi skal gå frem. Om hvordan vi skal sette dem sammen i buret og sånne ting. For vi kan ikke bare sette hun inn i buret til Koda, for det vil han nok ikke like.

Jeg må og få pappa til å bygge på buret eller noe sånt. For buret er for lite til to kaniner. 

 

 

Viktig å lese!

Jeg fant noen kjempe bra tips og råd om kaniner fra denne siden: http://www.dyrebeskyttelsen-kristiansand.no/?page_id=386

Her er tipsene og rådene:

1.En lykkelig kanin er en som har en artsvenn å ligge inntil. De blir oppriktig glade i hverandre, pusser hverandres pels, prater, furter og koser seg sammen. En kanin som sitter alene er en svært ensom og trist liten venn.

2.Ikke skaff deg én kanin for så å vente en stund før du skaffer nummer to. Skaff begge samtidig. Enten to små eller to som har vokst opp sammen. Velg om mulig et kjærestepar. Har du en kanin fra før og skal gi denne en venn ? velg en kjæreste. Kastrer hannen.

3.Kaniner er kjønnsmodne fra de er 12 uker gamle.

4.Når du kastrerer hannen - vent 4 uker før du setter ham sammen med en kjønnsmoden jente, ellers risikerer du at de får unger allikevel.

5.Kaninen elsker å bli klødd bak øret eller at du stryker den forsiktig med fingeren fra nesen til pannen. Å bli klødd under haken eller på den ømfintlige undersiden av kroppen liker ikke kaninen i det hele tatt. Dersom du ikke stopper selv om du blir dyttet bort med skarpe klør eller en bestemt snute - kan selv den tammeste kaninen plutselig bite.

6.Tilby kaninen muligheter for aktivitet. De er veldig glade i å kunne hoppe opp og ned av ting, eller løpe inn og ut av noe. Trekasser, kvister, plank (ubehandlet) og stein kan gjøre hverdagen morsom og kjekk. Bytt ut jevnlig - kaninene kommer til å elske deg!

7.Kaniner elsker å grave! Lag utegården så stor at de kan grave tunneler. Det er naturlig for kaniner å grave, og de kan bli frustrerte om de ikke får lov. I varmere himmelstrøk der kaniner lever fritt bor de i slike tunneler og ganger under bakken.

8.De fleste kaniner ønsker å være renslige og velger gjerne ut et sted som fungerer som toalett. Her kan du sette en eske med sand og da vil mange kaniner velge den som toalett - forutsatt at du holder stedet rent!

9.En ganske vanlig, og dødelig, sykdom som rammer kaniner er mellomørebetennelse. Sykdommen merkes ved at hodet legges mer og mer på skakke. Skal du redde kaninen må du reagere umiddelbart og samme dag som det begynner, mens hodet bare er litt på skakke. En antibiotikakur kan redde kaninen din for denne grusomme sykdommen - den vil lide en vond død om den ikke får behandling.

10.Prøv aldri å fange en kanin med makt. Vill jakt eller at du plutselig griper den, skremmer dyret så kraftig at det kan få hjerteslag. Når kaninen sover, spiser eller pusser seg, må den ikke forstyrres.

11.Kaniner må ikke stå i nærheten av støy, det gjør dem stresset og du risikerer at de dør av hjerteslag. Innekaniner skal aldri oppholde seg på vaskerom sammen med vaskemaskin eller bli utsatt for støvsuger på nært hold, eller høy musikk. Kaniner ute skal holdes borte fra støysoner.

12.Kaniner kan gå sammen med andre dyr som hund og katt, men det kommer helt an på lynnet til de andre dyrene. Tilvenn dem gradvis, og selv om du tror du kan være trygg - gå aldri fra en kanin i nærheten av andre dyr.

13.Skal du ha en kosekanin kan det være en fordel å velge en større rase enn dvergkaninene. Store kaniner, gjerne blandinger, har ofte et roligere gemytt enn dvergene som ofte er mer livlige.

14.Kaniner spreller. Barn under 8 år bør ikke håndtere kaniner annet enn under oppsyn. Sprelling fører nemlig ofte til at barnet slipper kaninen  som kan skade seg alvorlig i fallet.

15.Kaniner skal aldri løftes etter ørene! Aldri ALDRI! En hånd under magen og en under rumpa er riktig.

16.Kaniner er glade i livet sitt, og ønsker et enkelt og godt kaninliv. De fortjener at du gir dem det.

 


Noen bilder

Noen bilder av Koda som koser seg ute.

 

Ha en fin dag alle sammen!

Koda sin kveldsmat

 

Sånn så Koda sin kveldsmat ut. Han fikk reint bur og masse nytt høy og nytt friskt vann. Han fikk og litt pellets i matskålen sin.

Koda spiser Eple

video:video0011


Koda koste seg inne på teppet. Han fikk en eplebit, han er veldig glad i eple.
Kaniner skal ikke ha så masse frukt siden det er så masse sukker i det, men en teskje om dagen går fint.

 

Koda på teppe

video:koda på teppe


Koda er inne og koser seg på teppet sitt.

 

Koda ønsker dere alle en kjempe flott helg! Kos dere masse! 

 

 

Koda gjemte seg

 

Han var ute og koste seg lenge på terrassen. Han gjemte seg bak salatbaljen til mamma, han liker seg visst der. Han er der ofte når han er på terrassen. 

 

 

En liten luftetur

Tok å slapp Koda ut på terrassen og stengte av sånn at han ikke kom seg vekk. Mens jeg og søsteren min lagde middag så vi til han av og til. Han måtte så klart være rampete og stikke av. Ikke det at han går så langt. Han holder seg heldigvis bare i hagen vår.

Hvorfor jeg blogger om Koda

 
Jeg blogger om Koda for å ha et sted å legge ut bilder av han og for å skrive ned hva han har gjort på. Det er fint å se tilbake på. Og for å ha noe å gjøre på.Takk for spørsmålet! Håper alle får en god helg!


Rampete?

 

 


LilleKoda

LilleKoda

0, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august.

LilleKodaKategorier

Arkiv

hits