april 2012

Koda virker bedre

Det ser ut som det går bedre med foten til Koda. Han går på den som normalt igjen. Men jeg ser at han holder den oppe av og til, så jeg får bare følge ekstra mye med.

Tusen takk for alle de fine kommentarene, jeg skal lese dem opp høyt til Koda så blir han sikkert kjempe glad selv om han ikke skjønner det. Jeg ble hvertfall glad for kommentarene!

 

Det er kjempe fint vær ute i dag, med sol og varme. Koda skal få komme ut og kose seg i det fine været litt. Får se om jeg får tatt noen bilder av den søte klumpen. 

 

Ha en fin søndag alle sammen!

 
Noen gamle bilder av Koda ute.

 

Hvorfor jeg ikke ha blogget på en stund

Jeg har vært veldig bekymret for Koda, jeg har sett at han har haltet og holdt opp foten. Jeg tok han med til dyreklinikken på mandag, de kjente på han og så på han når han gikk på gulvet, dem fant ikke et brudd og ga meg smertestillene som han skal få hver dag til fredag. Jeg skulle ønske dem bare kunne tatt rønkenbilde av han sånn at jeg kunne vite at det ikke var et brudd på foten. Jeg er redd for at det er det. Hun sa heller ikke noe om hva det kunne være om det ikke var et brudd. Vi skal ta han med tilbake på fredag om vi ikke har merket noe bedring. Jeg skjønner ikke helt hvordan vi skal merke bedring når han får smertestillende kan det jo hende han går på foten for han kjenner ikke smertene så mye. Jeg mener dem gjør en dårlig jobb, men hva vet vel jeg. Det er jo bare min menging. Jeg skulle bare ønske dem gjorde noe annet enn å gi han smertestillende. Jeg håper ikke det er et brudd og jeg håper at Koda blir fort bra igjen. 

 


Jeg er blitt veldig glad i Koda selv om vi ikke har hatt han så lenge. Jeg vil virkelig ha han i mange år til!

 

Har du et dyr du er veldig glad i?


Bilder fra i dag.

 

Noen bilder av Koda som koste seg lenge ute i hagen i dag.

 

Hva syns du om bildene?

 

Bilder 

Hvordan har din dag vært?

 

 

Gir du dyret ditt feil fôr?

Sparkey Dog Shoving Weenies In His Mouth At A Hot Dog Eating Contest Posters, Art Prints

 

Jeg ser stadig folk som gir dyrene sine menneskemat, og dette gjør meg ganske så sur. Dyr skal IKKE ha vår mat! Sånn er det bare, de har ikke godt av det, det kan gjøre dem syk. Dyr kan dø av det  og i mange tilfeller må dyr avlives fordi eieren ikke har gitt dyret sitt rett mat (fôr)

Noe av det viktigste før du får deg dyr er å skjekke om du faktisk har råd og nok kunnskap til å kjøpe rett mat. Det værste av alt er at dyrebutikker selger dyrefor som ikke er bra for dyrene, dette visste ikke jeg før jeg leste det på nettet. Kaninmat med annet enn pellets i (blandingsfôr) skal ikke gies til kaniner, dette inneholder for mye fett, stivelse og andre ting som kaniner ikke skal ha. Enda er det bare det dem selger på dyrebutikken Tropehagen Zoo, her jeg bor.

 

Dette er bare helt feil! Stakkars dyr. Bare flere og flere dyr blir overvektige, og det er ikke så rart med tanke på hva folk finner på å gi dyrene sine.

 

cat food basics

Dette er noe av hva feil kattemat kan gjøre med katten:

The wrong kind of food can cause excess fat to build around the stomach, putting strain on their heart and other organs.

http://petfoodtalks.com/cat-food-basics/

Ikke bra i det hele tatt! Ta ansvar, det er ditt dyr. Vil du at det skal lide? Det håper jeg ikke! Kjøp bøker, spør på dyrekklinikken ( ikke dyrebutikken de vil bare selge produktene sine) om hva mat dyret ditt bør få, hvor ofte og hvor mye.

 

Ca 80% av alle sykdomstilfeller hos kanin skyldes nemlig feilfôring, og her har blandingsfôr en stor del av skylden. Dersom du vil unngå at kaninen lider av sykdom og dyre veterinær-regninger bør du bytte ut blandingsfôret med en sunn kaninpellets.

http://www.kaninhold.info/gnagerblanding.html

 
Aldri gi kaniner noe som ligner på dette! Det er farlig for dem og gjør dem syke!

 

Idag

 

I dag var jeg på biblioteket og lånte en bok om kaniner. Den store kaninboka av Marit Emilie Buseth. Jeg håper det er mye nyttig der. Jeg kan sikkert skrive hva jeg syns om boken, om den var nyttig og sånne ting, om det er noen som ønsker det.

 

Den store kaninboka

 

Vil du at jeg skal skrive min mening om boken, når jeg er ferdig å lese den?

Har noen av dere lest denne boken, var den nyttig?

 

Påskeegg

 

I går, påskeaften fant vi et påskeegg i buret til Koda. Han var ikke så interessert i egget.


 

Håper dere fikk en fin dag! Og mye godt i påskeegget deres!

 

 

Hvordan var deres påskeaften?

 

God påske!

 

Koda ønsker alle en god påske!LilleKoda

LilleKoda

0, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august.

LilleKodaKategorier

Arkiv

hits