april 2013

Lula sitt første møte med halm

video:video52 lagt utpå
(Denne filmen er fra i vinter)

I vinter kjøpte vi litt halm til Koda og Lula som de kunne ligge på og holde seg varm.

 

Her på denne filmen er Lula sin reaksjon på halmet vi la inn til de.

Hun gravde fælt på det, dyttet det rundt, flyttet det med munnen. Tror ikke hun likte å ha det der vi la det, det var veldig morsomt å se på.

 

Var hjemme i går og så til kaninene

 

I går var jeg hjemme en tur, alt går bra med Koda og Lula, så det er flott! De har visst begynt å grave en hel del ute i hagen, noe som ikke er så kjekt,

men sånn er det jo med kaniner, det ligger i deres natur å grave i bakken.

Jeg og søsteren min skal passe kaninene når mamma og pappa er på ferie i slutten av denne måneden og begynnelsen av mai.

Så da får jeg ta med meg speilreflekskameraet mitt og ta mange bilder til bloggen.


Jeg hadde ikke med meg speilreflekskameraet mitt, så det blir dessverre noen dårlige moblikamerabilder.

 

Hvordan det er å ha en hormonell kanin

 

Det er forferdelig slitsom å ha en hormonell kanin, det er nok ingen som har lyst på det. Så det er veldig viktig å kastrere kaninene, en ikke hormonell kanin er mye kjekkere å ha noe med å gjøre, enn en som er veldig hormonell. Lula er snart 1 år og er i den hormonelle fasen, vi har nå kastrert hun for å gjøre dette bedre for oss og for hun og Koda.

Men det kan ta en tid før vi legger merke til noe, for det tar litt tid før hormonene forsvinner fra kroppen, ca 6 uker.

 

Vi merket at Lula begynte å tisse andre steder enn i dokassene, noe som er forferdelig slitsomt å måtte vaske og tørke det opp. Og ikke noe bra for Koda eller Lula om dem trakker i det før vi har fått tørket det opp, om dem får det på potelabbene og går rundt med det på seg, det kan føre til labbesår.

Lula gravde også i dokassene, så strøet lå strødd utover gulvet, og det ble lite dostrø i dokassene. Noe som igjen gjorde at om dem tisset i dokassene og det ikke var noe strø der, kunne dem få det på seg. Om vi ikke oppdaget det og fikk kostet opp strøet og lagt noe strø over tisset.

Lula begynte også å grave store hull ute i hagen.

Lula løp etter Koda og prøvde å pare seg med han, noe som var så klart veldig slitsomt for Koda. Så han ble sur og irritert på hun, heldigvis ble det ingen slosskamp. Dette gjorde hun nesten hver dag før vi kastrerte hun. Koda og Lula kunne ikke ha hatt et godt forhold om hun fortsatte å løpe etter han og prøve å parre seg. Det ville bare ha endt med en fæl slosskamp for Koda hadde fått nok av oppførselen hennes.

 


 

Det er mange som ikke har nok kunnskap om kaniner til å vite at de er hormonell og trenger å bli kastrer. Mange kvitter/avliver seg med kaninene på grunn av at dem tror de er agressive.

Det er jo forferdelig trist at noen gjør sånt, men jeg forstår at når dem ikke har nok kunnskap om dette at dem da gjør det. For det er vanskelig og ikke noe kjekt å ha en hormonell kanin.

  

En film av Koda som drikker vann ute

video:video0032

 


En liten film av Koda som drikker vann fra vannskålen ute.

Ikke så veldig kjekt, men det er det jeg har av å legge ut på nå.

 

Koda og Lula

Koda og Lula

1, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august.

LilleKodaKategorier

Arkiv

hits