juli 2012

En veldig fin og opplysende film

 

Jeg låner denne veldig fine videoen fra YouTube. Den viser at kaniner trenger mer enn et bur!

 

Lula i kattetunnel

 
Lula liker seg godt inne i denne kattetunellen. Har du også lyst på en sånn tunnel til dine dyr får du kjøpt den hos Biltema for 60 kr.

 

Gog helg til alle! 


Lekene
Denne matten var litt bøyd, så jeg måtte legge noe tungt oppå den for å få den rett.

 

Jeg har skrevet mer om disse lekene her.

Du kan kjøpe lekene her.

 

Jeg fikk disse lekene for en stund siden nå, men jeg har ikke tatt bilder av dem før nå. Så nå blir det et innlegg om dem.

Gleder meg til å ta bilder av Koda og Lula  når dem får lekene. Må vente til røytingen er over sånn at lekene ikke blir full av pels.

 

Jeg håper lekene faller i smak.

 

Lula for første gang ute på gresset film

video:video0020


En liten film av Lula for første gang ute på gresset.

Lula for første gang ute på gresset

video:video0021Bilder av Lula og Koda med dorull leken

Lula syns ikke dorull leken var så kjekk så jeg måtte åpne på den ene siden, men det hjalp ikke så mye så jeg ga opp og tømte ut litt pellets. Det hjalp litt i alle fall.

 

Koda derimot han var så klar for å få frokost at .....

Dette skjedde. Måtte så klart ta den opp igjen.

 

Håper dere alle får en fin lørdag!

 

Lag leker av tomme doruller

 

Jeg tenkte jeg skulle lage en leke til kaninene, etter å ha sett en del på kaninforumet. Det er så enkelt og tar ikke lange tiden. 

 


Alt du trenger er en saks og en tom dorull. Og litt pellets.

Stikk saksen inn i dorullen, sånn som jeg har gjort på bildet over. Lag litt større hull, jeg lagde litt for små så jeg måtte lage større etterpå. Pelletsen må kunne dette ut av hullene.Lag flere hull der du vil ha dem, lag dei litt store sånn at pellets kan dette ut.Brett ned på den ene siden.Brett ned på den andre siden.

Gjør det på begge sidene.

Så gjorde jeg det en gang til. Sånn at Koda kunne få en og Lula få den andre.

Så fant jeg frem pelletsen.Tok opp en spiseskje med pellets.Dette gjør jeg med begge.

Så bretter jeg kantene ned igjen sånn at ikke pelletsen skal dette ut.

Så enkelt var det!


 

Håper alle får en kjempe fin helg!

 

I pappesken

video:video0019


En film av Lula inne i pappesken. 

 

Røyting

 

Koda har røytet noe forferdelig i de siste dagene.

 

Sånn som dette var det når jeg kom ut til Koda i dag. Fullt av løs pels. 

Litt om røyting:

Kaniner røyter flere ganger i året, enkelte av gangene skal veldig mye pels byttes ut på kort tid. Det er derfor ikke unormalt at man i slike perioder kan oppleve at favorittplassene er dekket med løs pels etter kort tid, det flyr gjerne mye pels i lufta - og stryker man på kaninen sitter man som regel igjen med mye pels i hendene.

Det er veldig forskjellige fra kanin til kanin hvordan røyteprosessen foregår, noen mister all pels med en gang, andre røyter mye over lengre tid. Felles er at kaninen vil se litt "stusselig" ut, med områder der pelsen er kortere og ha markert skille mellom ny og gammel pels.

Enzymer fra papaya og ananas vil kunne bidra til at tarminnholdet som omgir pelsen lettere løser seg opp, men vil ikke bryte ned selve hårene.

Væsketilførsel er livsviktig, ettersom dehydreringen av tarminnholdet relativt raskt forverrer tilstanden og vil til slutt resultere i at tarmen stopper fullstendig opp, og kaninen må til dyrlege med en gang.Hva du bør gjøre i røyteperioden:

*Bruke en FURminator, les mer om FURminatoren her.

*La kaninen alltid ha tilgang på vann

*La Kaninen alltid ha tilgang på grovt høy

*Fjern løs pels fra kaninen med napping av pelsen, der du ikke kommer til med FURminatoren

*Gjør ofte rent i buret, ta vekk den løse pelsen som ligger der

*Gi papaya og ananas som forebyggende, her er en oppskrift du kan bruke:

 

Dette gis spesielt i røyteperioder. Inneholder enzymer som bidrar til at tarminnholdet som omgir pelsen lettere løser seg opp.


Oppskrift som kan hjelpe kaninen å ikke få hårballer
1 papaya (helst økologisk)
1 ananas (helst økologisk)
Skrell og fjern frø.
Mos i blender / juicemaskin.
Hvis du bruker blender, filtrer juicen gjennom en grov sil.
Frys ned juicen i isterningsposer.
Bruk 1 smeltet isterning pr. kanin 2-3 ganger i uken i perioder med mye røyting.

 Koda ser veldig rar ut i pelsen for tiden, der han har mistet en del pels er det ikke så lange hår som på resten av kroppen, så han har noen rare flekker.Det blir nok finere snart, når han har fått vekk all vinterpelsen.

 Denne rulletingen her er veldig flink til å fjerne pels fra klær. Det fester seg mye pels på klærne så denne er veldig fin å ha.

Jeg er ikke sikker på hva det heter, men jeg tror ikke den er så vanskelig å finne, jeg tror den finnes i nesten alle butikker.

 

Noe av informasjonen er hentet her.

 

En liten film av Lula inne

video:video0018


Kvaliteten ble  veldig dårlig på grunn av dårlig lys og mobilkamera.

 

Kaniner sammen med andre dyr

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive om kaniner sammen med andre dyr, og det er klart jeg kan. Men jeg kan dessverre ikke så mye om dette så det meste er hentet fra Den Store Kaninboka. 

Jeg ser ofte at dyrebutikker har kaniner sammen med marsvin, jeg har egentlig ikke tenkt noe spesielt over dette før jeg fikk Koda og har virkelig gått inn for å gjøre hans liv det beste han kan få hos oss. Og da kom jeg over at kaniner og marsvin ikke bør være sammen rett og slett fordi dei ikke snakker samme "språk", om du kan kalle det det. Du kan jo tenke deg hvordan det er å bo sammen med en fra et helt annet land som ikke kan snakke norsk eller engelsk og forstår ingenting av hva du sier eller gir utrykk for. Det kan hende det går greit først, men du kommer til å bli lei og irritert for du vet ikke hva personen sier eller gjør. Sånn er det for kaniner og marsvin om dei skal leve sammen, dei skjønner ikke hverandre så det sier seg selv at det ikke kommer til å gå. Og dette syns jeg virkelig en som jobber i dyrebutikk bør vite! Jeg blir rett og slett litt sur når jeg finner ut av sånt! 

Her er det som står i Den Store Kaninboka om marsvin og kaniner på side 154:

Mange marsvin og kaniner bor sammen og er tilsynelatende gode venner. Det er derimot noen problemstillinger som gjør at slike samlivsformer ikke anbefales. Et marsvin og en kanin vil ikke kunne kommunisere hensiktsmessig. De kan kose sammen, men de vil ikke oppfatte hverandres duftsignaler eller øreposisjoner som kan uttrykke ubehag, misnøye, dominans eller annet som er viktig for dyrene å formidle. Marsvin er svært sosiale flokkdyr som alltid bør bo sammen med andre marsvin.

Kaniner kan i mange tilfelle trakassere og plage marsvinet uten at vi observerer eller forstår hva som skjer. Til tross for at de to artene ser like søte og uskyldige ut, har ikke marsvinet noe å stille opp med overfor kaninen. Mage marsvin har også skader forårsaket av kaniner, enten i form av bitt eller spark med de kraftige bakbeina.

Kaniner er ofte bærere av Bordetella bronchiseptica, en bakterie som ikke fører til sykdom for kaninen, men som ofte utvikles til en alvorlig og dødelig sykdom for marsvin. Marsvin bør derfor ikke utsettes for kaniner, som er en potensiell smittekilde.

Marsvin og kaniner har også ulike ernæringsbehov. Et marsvin er avhengig av tilskudd av C-Vitamin, samt et annerledes sammensatt fôr.

Om man allikevel har marsvin og kaniner boende sammen, er det viktig å tilrettelegge for dette. Marsvinet bør ha egen hile hvor kaninen ikke har tilgang, f.eks. ved hjelp av en veldig liten inngang. Da kan den ha mulighet til å komme seg unna en mulig dominerende og mobbete kanin.Her er hva som står om hunder og katter i Den Store Kaninboka på side 154 - 155:

Det finnes mange eksempler på at hunder eller katter har funnet tonen med en kanin. Der er imidlertid umulig å gi noen råd som sikrer velferden eller livet til kaninene om man skal ha disse artene til å bo sammen, da det er avhengig av hvert enkelt individ og de spesielle omstendighetene. Man må først og fremst være klar over at kaniner er et byttedyr som naturlig er påpasselig og potensielt livredd et dyr som kan utgjøre en trussel, og både katter og hunder er rovdyr med jaktinstinktene intakt.

Man bør aldri la en hund eller en katt hilse på en kanin som sitter i et bur. Kaninen må ha mulighet til å komme seg unna enhver trussel og det å være innelåst i et bur utgjør en sterk stressfaktor når et rovdyr står utenfor. Kaninen vet at den ikke kan flykte, og den vil bli svært redd.

Om man vil forsøke å introdusere hunden og katten, bør man derfor la kaninen gå fritt i rommet og holde hunden i bånd. Om kaninen er kjent i rommet, vil den dermed vite hvor den kan løpe for å komme i sikkerhet, og hunden kan kontrolleres når den er i bånd. Om det ser ut til å gå bra, og dyrene enten er positivt interessert i eller overser hverandre, kan man forsøke å ha dem sammen uten bånd, men da under oppsikt.

Kaniner som skal møte katter, må også være frittgående og da ha muligheten til å gjemme seg om nødvendig. Dyrebeskyttelsen har flere fosterhjem som har katter og kaniner gående løse i boligen. Det dreier seg da om katter som er rolige og godt vant med at huset av og til beboes av ulike kaniner og tydeligvis synes det er greit. Ofte ser man faktisk at kaniner jager kattene og tydelig tror de bestemmer. (Dette gjorde Nusseli med nabokatten Knut som du kan se på bildet under. Når dei begge var unger) Det er derimot kaniner med litt vel høy selvtillit da de naturlig nok ikke har noe å stille opp med overfor små tigre. Atferdsspesialister advarer også mot å la dyrene være sammen uten tilsyn ettersom man aldri kan være sikker på at jaktinstiktene ikke våkner.

 

Her er hva som står om ilder i Den Store Kaninboka på side 155:

Ildere er et lite rovdyr i mårfamilien. I naturen vil den spise smågnagere, frosk, fugl og egg. Tamme ildere har også blitt brukt til kaninjakt, og våre huskaniner vil aldri føle seg trygg med en slik effektiv kaninjeger i huset. Man bør derfor unngå å introdusere de to artene for hverandre. Kaniner ser ut til å være langt mer redd for ildere enn for hunder og katter.

 

Kaniner i varmen

 Denne teksten er hentet fra Den Store Kaninboka.

Helse i varmen

Kaniner har ikke svettekjertler i huden, annet enn noen få på leppene, og kan følgelig ikke svette. De er derfor svært utsatte for heteslag ved høye temperaturer og i direkte sollys. Man må derfor alltid sørge for at kaninene har tilgang til skygge og svale områder. I land hvor temperaturene blir svært høye bør kaninere flytte inn i sommerhalvåret ettersom det gjerne er ventilering og kjøligere innendørs. Symptomer på heteslag kan være hurtig åndedrett eller at kaninen peser, anoreksi, blålige eller gråe lepper, og en generelt utmattet og varm kanin. Om man mistenker at kaninen er rammet av heteslag, må man pakke kaninen inn i et håndkle som er fuktet med kaldt vann. Håndkleet skal ikke dryppe, men kun være fuktig og kjølig. Man skal aldri dynke en varm kanin i vann, og ørene skal heller ikke kjøles ned da det kan forstyrre hele kaninkroppens varmeregulering. 

Fryseelementer eller flasker med vann kan oppbevares i frysen og legges ut til kaniner på hete dager. Pakk de frosne elementene eller vannflaskene inn i håndklær, og legg dem inntil en varm kanin. Husk at drikkevannet også blir fort varmt og må skriftes oftere enn normalt. Vær også oppmerksom på at kaniner kan drikke mer i varmen.


Jeg har lest at det kan være veldig godt for kaniner å få servert kaldt vann i varmen så dei kan kjøle seg litt ned.

 

I varme perioder må man undersøke kaninens bakpart tre - fire ganger om dagen, dette for å forhindre utviklingen av mulig  fluelarveangrep. Tilløp til fuktig avføring må fjernes med det samme, og man må ved et godt høybasert kosthold, sørge for at kaninen alltid har en sunn og normal avføring. Lortekulene skal alltid være tørre og fine, og blindtarmlorten skal spises direkte fra anus. Man må også være påpasselig med at kaninen ikke bor på fuktig og skittent underlag. Skift dokassen daglig, og sørg for å opprettholde et rent og tørt miljø.

 

Nussli, min bestevenn

 Nussli var familien min sin første kanin. Vi hentet han i Bergen av noen som hadde vært naboene våre, når vi bodde i Bergen. Dem hadde mange fin kaniner, vi valgte Nussli tilslutt. Nussli var verdens nydligste kanin.  Jeg hadde det ikke noe bra på barneskolen, jeg ble mobbet og jeg ble utestengt av de aller fleste. Det var derfor veldig godt å kunne komme hjem til Nussli og se at noen ble glad for å se meg. Det var og veldig godt at Nussli var mest glad i meg og søsteren min. Når pappa skulle klappe Nussli, så spratt han vekk, han ville ikke han noe å gjøre med pappa.

 Nussli var noe for seg selv, han kom når vi ropte på han. Vi kunne sleppe han ut i hagen uten bånd, vi trengte ikke å se til han hele tiden. Vi bare ropte og gikk litt rundt i hagen og så kom han til oss. Han følgte etter meg og søstrene min, vi var en del av flokken hans. Han gjorde meg så glad, han var så god å ha i vanskelige tider. Det var så godt å ha noen som virkelig var glad i meg. Jeg elsket han veldig mye, han var min bestevenn. Ting føltes lettere når jeg var i nærheten av han. Jeg savner han ekstremt mye og det kommer jeg nok til å gjøre i mange år. Jeg gikk inn i en depresjon når han dødde, det var forferdelig tungt for meg og min søster. Det er ikke lett å miste noen du elsker.Vi måtte til og med gå på skolen dagen etter at han dødde, noe jeg syns var fryktelig stygt gjort av mamma og pappa, jeg hadde nettopp mistet min bestevenn og så måtte jeg på skolen dagen etterpå. Jeg husker jeg ble kjempe sint og skuffet over mamma og pappa. Ikke mister du noe særlig om du er borte en skoledag på barneskolen.

 Vi gjorde mye feil, hele familien, jeg og søsteren min hadde ikke mye peiling på kaniner, vi var ikke så gamle heller. Det hadde ikke mamma og pappa heller, ikke gjorde dem noe for å finne informasjonen vi trengte. Jeg og søsteren min merket at noe var galt med Nussli, han spiste lite og drakk mer enn vanlig. Vi sa det til mamma og pappa, de svarte at vi skulle vente noen dager og se hvordan det gikk med ham da. Når vi da endelig kom til veterinæren var det for sent. De sa at om vi hadde kommet før kunne dem kanskje ha gjort noe med det. Det værste var at vi ikke fikk si ha det til han før dem avlivet han. Dette har vært svært tøft for meg, for jeg hadde trengt å si ha det til han. Jeg hater mamma og pappa for at dem ikke gjorde noe når vi merket at noe var galt, kanskje kunne Nussli ha levd noen år til, kanskje ikke.

Vi hadde iallefall 4 fine år sammen med han.

 Det var veldig hardt for meg å miste Nussli for han betydde så utrolig mye for meg, og det var tungt å ikke få den trøsten og støtten jeg trengte.

 
Nussli minneveggen min ♥
Det var veldig tung for meg i de første ukene vi hadde Koda, for han lignet sånn på Nussli og det gjorde veldig vondt. Det har heldigvis blitt bedre nå.

 

Har du hatt et eller flere dyr du har elsket?

 

 

Endte opp med samme bur som Koda har

Jeg ville at pappa skulle bygge et kaninbur til Lula sånn som han gjorde for den første kaninen vi hadde, Nussli. Men han ville ikke det, så han valgte den enkleste måten, å kjøpe et bur.

Vi så på en del bur før vi bestemte oss, noen kostet for mye, noen var bare ikke praktiske, mens andre bur var for små. Så det endte opp med det samme buret som Koda har, det er greit nok.

Jeg er ikke så veldig fornøyd med det, men det var ikke noen andre bur så virket bedre. 

 

Hun liker å gå igjennom pappesketunellen. 

Den nye kaninen

Mamma tok med seg denne kaninungen hjem fra jobb i går. Den er rundt 9 uker gammel, jeg håper virkelig at han som skjekke kjønnet har rett med at det er en hunn kanin. Det er ikke så enkelt å se forskjell. Mamma vil kalle hun Lula, jeg vet ikke helt. Det er et greit navn, jeg kommer ikke på noe bedre akkurat, så hun får nok det navnet.Nå har jeg tenkt å lese litt om råd for å få kaninen tillitsfull og tam. Her kan du også lese om du er interessert.

Koda får kanskje en venn i dag

 

En som har litt peiling på kaniner, fant ut at det var en gutt og en jente kanin på sæbø, så vi skal kanskje få med oss jentekaninen hjem i dag.

Jeg føler ingenting er klart, vi skulle ha lest om hvordan vi setter sammen kaniner, vi skulle ha kjøpt bur, matskål, drikkeflaske og andre ting. 

Jeg skal snart ut og lete etter pellest som er egnet til kaninunger, håper jeg finner det, og så skal jeg kjøpe drikkeflaske og kanskje en høyhekk.

 

En av disse kaninungene skal bli vår. Dem har sikkert vokst en del siden jeg så dem sist, de er blitt hele 2 måneder gamle. 

 

Er kanin det rette dyret for deg?

 

Du får kanskje et bedre inntrykk på om kanin er det rette dyret for deg etter du har sett denne videoen her:

 

 

Jeg anbefaler alle som har kaniner eller tenker på å skaffe seg en kanin om å lese Den Store Kaninboka av Marit Emilie Buseth.

Den boken er til stor hjelp, det meste du trenger å vite om kaniner står i den boken.

 

Håper dere alle får en fin tirsdag!

 

Vanlige myter om kaniner

Vanlige myter om kaniner:

  

Myte nr 1:

"Kaniner er ikke renslige og lukter vondt"

Sannhet: Kaniner vasker seg selv og er renslige av natur. De fleste kastrerte kaniner kan bli like renslige som katter.

 

 

Myte nr 2:

"Kaniner er et "burdyr" som trives i bur"

Sannhet: Kaniner, som alle andre dyr, trives selvsagt dårlig i bur. Vi anbefaler derfor ikke å ha kaniner i bur utenom ved transport eller dersom det er absolutt nødvendig i andre korte perioder. En kanin som lever hele livet i bur har en kraftig nedsatt livskvalitet, og utvikler depresjon og atferdsproblemer. I tillegg får kaninen et porøst skjelett, som gjør at kaninen lettere får bruddskader.

 

Dersom man vil gi kaninene et god liv bør man ha de frittgående. Kaninene går da fritt i et stort eller flere rom, eller i hele huset. Eller ute i en luftegård.

 

 

Myte nr 3:

"Kaniner er et kjæledyr som er spesielt godt egnet for barn"

Sannhet: Selv om det selvsagt kan gå helt fint, er ikke kaniner et kjæledyr som er bedre egnet for barn eller nybegynnere, enn andre dyr. Å ha kanin krever mye jobbing, i tillegg til at kaniner er byttedyr som prøver å skjule smerte, noe som gjør det vanskeligere å oppdage eventuell sykdom. En forutsetning for å skaffe seg kanin, er derfor at man i forkant sitter inne med en del kunnskap.

 

 

Myte nr 4:

"Kaninen tilhører gnagerfamilien"

Sannhet: Kaninen er ikke gnagere, de tilhører lagomorpha, harefamilien. I 1912 fikk haren (Lepus) og kaninen (Oryctolagus) en egen zoologisk ordning - Harer og Kaniner. Ting som skiller kaniner fra gnagere er bl.a.: 

Kaninen strekker seg på samme måter som katter, noe gnagere ikke gjør

 

Gnagere benytter seg av forbena som gripeverktøy

 

Kaniner har i overmunnen et ekstra sett tenner bak fortennene

 

Kaniner er i nærmere slekt med flere hovdyr enn gnagere

 

  

 

Myte nr 5:

"Kaniner er dumme dyr, og kan ikke lære noen triks"

Sannhet: Lar man kaninen stå i et bur hele dagen, er det ikke lett å se kaninens potensial. Kaniner er i virkeligheten smarte dyr, som kan lære å hoppe gjennom ringer, gi labb, og mye mer!

 

 

Myte nr 6:

"Kaniner er flokkdyr som ikke sloss seg imellom"

Sannhet: Kaniner er ikke flokkdyr, de er kolonidyr. Allerede i ung alder kan kaniner begynne å sloss med hverandre, og kunnskap om bonding er derfor veldig nødvendig. 

 

 

Myte nr 7:

"Kaniner trenger ikke mye selskap, og trives godt alene"

Sannhet: Kaniner er ekstremt sosiale dyr, som ikke trives mye alene. Kaninen trenger sosialisering enten i form av en annen kanin eller et menneske. Dersom man ikke har noen timer til rådighet hver dag for å sosialisere kaninen selv, er det veldig nødvendig å kjøpe en kanin til, slik at kaninen skal slippe å lide av ensomhet. 

 

 

Myte nr 8:

"Kaniner lever kun i et par år, så man påtar seg ingen langvarige forpliktelser"

Sannhet: Kaniner blir normalt fra 6-13 år, og blir i noen tilfeller enda eldre. Verdens eldste kanin ble nesten 19 år. Kaninhold er derfor en svært langvarig forpliktelse.

 

 

Myte nr 9:

"Kaniner trenger ikke veterinærbesøk slik som hunder og katter"

Sannhet: Alle kaniner, spesielt eldre, bør få en årlig helsesjekk. I tillegg er kastrering av begge kjønn en nødvendighet. Ved eventuell sykdom kreves også veterinærbesøk.

 

 

Myte nr 10:

"Kaniner kan fint forlates alene i noen dager, mens eier er bortreist"

Sannhet: Alle kaniner som ikke lever fritt i naturen uten menneskelig innblanding bør ha tilsyn hver dag. Dette fordi problemer som ikke er veldig alvorlige for andre arter, som for eksempel anoreksi eller manglende matlyst, i 1-2 dager, er livstruende for en kanin. Umiddelbar veterinærhjelp er da veldig nødvendig.

 

 

Myte nr 11:

"En skål med gnagerblanding og noen gulrøtter er fint å gi daglig"

Sannhet: Gnagerblanding kan over tid være svært helseskadelig for en kanin, og skal derfor unngås. Gulrøtter inneholder mye sukker, og bør derfor begrenses til en liten bit hver dag.

 

 

Myte nr 12:

"Alle kaniner bør få vitamintilskudd i vannet daglig"

Sannhet: Dersom man fôrer riktig og kaninen er frisk er dette helt unødvendig. Kun i spesielle tilfeller (f.eks. hvis kaninen er syk), kan det være behov for ekstra vitaminer i vannet.

 

 

Myte nr 13:

"Kaniner og marsvin kan fint leve sammen"

Sannhet: Man bør ikke sette sammen kaniner og marsvin uten videre. Grunnet bl.a. forskjellig kroppsspråk, smittefare og forskjellige næringsbehov er det en stor fordel at kaniner og marsvin lever atskilt. 

 

 

 Jeg har endret litt enkelte steder i teksten.

 Hentet herfra: http://www.kaninhold.info/andre_myter.html

 

 

Visste du noe av dette?

 

Jeg har bestilt leker til Koda

 

Denne matten tenkte jeg Koda kunne ligge på, grave og spise på.

 I dag bestilte jeg disse lekene til Koda. Alle bildene er linkte til der jeg bestilte dem fra. Jeg gleder meg til jeg får dem.

Alle produktene er trygge for kaniner. Jeg håper Koda vil like disse tyggelekene, og ha det gøy med dem. Det er viktig å ha aktiviteter til kaniner.

For disse lekene betalte jeg 170 kroner. Jeg syns ikke det var så dyrt, det hadde vært mye dyrere om jeg skulle ha kjøpt dem på en dyrebutikk.

Dyrebutikkene er veldig dyre syns jeg, og de har mye som ikke er egnet for kaniner. Skulle ønske det var litt billigere og at dem hadde mer som var egnet for kaniner.

 

Koda og Lula

Koda og Lula

1, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august.

LilleKodaKategorier

Arkiv

hits