august 2012

1 år med koda

video:1 år med koda


En film med bilder av Koda, som vi har tatt det første året sammen med han.

Tenkt at vi har hatt Koda i ett helt år nå, det har gått fort.

Håper på å få mange flere år sammen med han ♥

 

Lula

video:video0016 2
Kaniner er så søte når de vasker seg, spesielt når de vasker ørene. 


Jeg legger utpå en del videoer nå for tiden, håper dere syns det er greit.

 

En nysgjerrig Koda

video:video0033


Når du ser at jeg drar han i pelsen bak på rumpen, så drar jeg vekk løs vinterpels, som skal vekk.

Jeg tror ikke du kan se det så godt, så det ser litt merkelig ut.

Han er veldig nysgjerrig når jeg gjør rent i buret hans.

Han kommer bort for å se hva jeg holder på med. Han kan være veldig irriterende og i veien av og til, hehe. 

 

Ha en fin søndag alle sammen! 

 

Tenk deg...

Tenk deg at du sitter inne i et lite bur, der du nesten ikke kan røre deg. Du får smerter av å bare sitte i ro hele dagen.

Du blir frustrert og agressiv av å måtte sitte i et bur hele dagen med nesten ingen besøk.

Du blir ensom og deprimert av å sitte i det lille buret og ikke kunne gjøre noen hopp og sprell og ikke ha noen kommunikasjon med en annen kanin.

Du fryse ute i kulden uten å kunne bevege deg noe stort eller ikke har en annen kanin du kan varme deg på. Der sitter du ute i kulde og vind, ingen som bryr seg om at du kanskje fryser. 

 

Ville du hatt det fint om du kunne ha gått fritt inn og ut av buret ditt til en luftegård der du kunne ha gravd, hoppet, stått på to ben og speidet etter fare?

Ville du hatt det bra om du kunne ha gått fritt rundt i et hus hele dagen?

 

Tenk litt på deg selv, hvordan ville du hatt det om du var stengt inne i et lite rom, og fikk mat en eller to ganger daglig, og det ble gjort rent hos deg en gang eller to ganger i uken, og du bare fikk litt kos og oppmerksomhet 5-10 minutter hver dag? Ville du hatt det bra?

 

Vil du at kaninen din skal ha det bra så slutt å ha kaninen din i et lite bur der den ikke kan gjøre noe av det som ligger i kaninene sin natur!

 

 

 

Koda og pappesken

video:video0023 2


Koda er i en midlertidig luftegård for tiden, sånn at gresset skal få vokse ut litt i den andre luftegården.

Luftegården er nå større enn det du ser i videoen, vi skulle bare sjekke om det gikk før vi utvidet den.

 

Koda og Lula ønsker dere alle en god helg! ♥

 

Video av Lula inne

video:video0017 2


En video av Lula som utforsker rommet.

Noen bilder av Koda

 

Dessverre er bildene i dårlig mobilkamera kvalitet, men han er like søt som alltid!

 

Se hvem som har lært seg å bruke dokassen

Lula fikk helt fin og ren dokasse, eller under den nye sagflisen har jeg tatt litt sagflis fra buret hennes som hun har tisset på.

Sånn at hun tror hun har tisset der før, og gjør det igjen. Dette fungerte kjempe fint med Lula, jeg håper det fungerer for Koda også!

Nå som det har vært så varmt og fint vær har Lula fått vært på terrassen hele dagen, det liker hun så klart veldig godt. 


Legger inn noen bilder jeg tok nå nettopp: kl 15:40. Jeg har Lula inne i dag.
Spise høy er viktig!

 

Koda er glad i treet sitt

Photobucket

Kaninpasser

I helgen passet jeg på naboen sin kanin. Jeg tror det er ca en uke siden dei fikk seg kanin og så skal dei allerede ha pass. For å være ærlig er jeg litt sur på dei for å ha skaffet seg enda et dyr, for dei klarer ikke å ta vare på katten deres en gang, så hvordan skal det gå når dei skal ha en kanin i tillegg? Ikke bra tipper jeg på. For det første er dei ofte vekke, så dei trenger masse pass av dyrene, og jeg vil ikke bli den personen dei kommer og spør hver gang dei skal vekk. Det værste er at det er en 10 år gammel gutt som ikke har ro i ræven som skal ta seg av denne kaninen. Allerede har han glemt å gi kaninen vann to ganger, kaninen har klart å rømme flere ganger og kaninen er skikelig vill og biter. Man kan rett og slett ikke GLEMME å gi kaninen vann! Allerede etter få dager viste han at han ikke klarer til å ta vare på et dyr!Før jeg og søsteren min kom med en liten "lufte" gård, hadde kaninen bare dette forferdelige ikke egnet kaninburet til å være i hele dagen.  Dei har et annet bur der kaninen er inne i om natten. Så dei flytter kaninen fram og tilbake hver dag. Jeg er ganske sikker på at jeg har lest en plass at kaniner ikke liker å bli flyttet så mye på, så dette er ikke den beste løsningen. Ikke liker kaniner å bli løftet på, så det er utolig viktig å gi kaninen godbiter etter du har løftet på dei, så dei ikke forbinner løfting med noe fælt.

 

Dette er burdet kaninen bor i om natten, det er så lite at det nesten er vanskelig for kaninen å snu på seg, ikke er det høyt nok til at kaninen kan stå på to bein og utforske. Nå tror jeg denne kanien er bare en unge, så når den blir voksen vil dette buret være forferdelig for kaninen! Jeg kan ikke annet enn å syns synd på denne kaninen! 

 

Den 10 år gammle gutten kom og spurte hvor han skulle ha sagflis, han visste ikke det en gang. Jeg trodde jeg hadde svart han veldig godt på det! Men tydeligvis ikke. For hele buret er fult av høy, det er så feil! Høy skal kaninen spise, ikke ligge på, drolte på, tisse på! Høy har ingen eller lite absorberingsevne så kanien går på det våte, noe som ikke er bra! 

Sagflis er heller ikke det beste å bruke, men vi som bor i en lite by som ikke har så mye å tilby må vi ta det vi får tak i, noe som er veldig dumt siden det ikke er det beste for dyret! Jeg skal virkelig prøve å finne en erstatning, blir veldig glad visst noen vet om noe jeg kan bruke som er bedre!


Dei sa til meg at jeg ikke trengte å gjøre rent buret for gutten hadde gjort det på fredagen, men jeg kunne rett og slett ikke se på at kaninen gikk på høy hele nattet og ut på morgenen. Så nå skal jeg vise dere noen skikkelig ekkle bilder, jeg ble så kvalm av å gjøre rent det buret at jeg rett og slett måtte ta en pause, dette har aldri skjedd med Koda eller Lula. Men hos denne kaninen luktet det så utrolig sterkt og kvalmende. Men ikke så rart. For å forstå det se på bildet nedenfor. 

Dette er hva jeg fikk se når jeg tok vekk mesteparten av høyet.

Det vises ikke så godt på bildet så jeg hadde håpet på, men som dere ikke kan se er det faktisk helt vått i begge hjørnene, det flyter med tiss og det lukter jævlig! 

Masse sagflis er bedre enn høy.

Så tilslutt masse høy! Dette så mye bedre ut! Enig? Det håper jeg i alle fall!

 

Se hvem som holdt utkikk med oss.

 

Hva syns dere om dette? Tror du denne gutten kan ta godt vare på kaninen og gi den alt den trenger? Hva tenker du om at denne gutten lar kanininen gå på høy?

 

Retter litt opp...

Jeg mente ikke at det var dyreplageri at kaninen satt i et bur om natten, det jeg mente var at det var dyreplageri når kaninen satt i det buret dag inn og dag ut uten å få komme ut og strekke på seg, hoppe rundt og leve litt fritt!

Det som er feil

 

Det som er feil, er faktisk ikke at kaninen ikke har vann. Glemte å skrive at jeg hadde flytett på vannflasken, for kaninen står ikke i dette buret om dagen, bare om kvelden/natten.

Men buret er så klart ALT for lite! Kaninen går på høy hele natten, greit at kaniner skal ha mye høy, men jeg tror ikke det er bra at kaniner går på høy, dessuten har høy lite eller ingen absorberingsevne og kan ikke erstatte sagflis eller annet strø.

Kaninen får ikke gjøre noe av det som ligger i sin natur som å grave, løpe hoppe, stå på to ben og "speide" utover. Kaniner får vondt i kroppen av å bare sitte i ro, og i lengden vil dette føre til sykdom og andre plager.

Kaninen er helt alene nesten hele dagen, kaninen er så klart ensom og vil bli deprimert om den ikke får nok oppmerksomhet og kos.

Er dette dyreplageri? Ja det er det i stor grad!

Hva mener du?

 

Ser dette rett ut for dere?

 Jeg lurer virkelig på om dette ser rett ut for deg, om ikke hva ser du som er feil?

 

En forferdelig opplevelse

Jeg hadde en forferdelig opplevelse med Koda i går. Jeg kom ut til han som vanlig for å gi han frokost og så for å sleppe han ut i luftegården. Jeg ga han litt pellets i hånden min for så å legge litt rundt i buret. Plutselig begynner han å oppføre seg merkelig, og så ser jeg at noen pelletser detter ut av munnen hans, og så ser det ut som han brekker seg og han slever og beveger seg merkelig. Jeg ble livredd og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg tror han satt fast i halsen, om det er mulig for kaniner. Jeg håper aldri dette skjer igjen, jeg ble kjemperedd for at han skulle dø, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Tenk å måtte se på at dyret ditt dør og ikke kunne gjøre noe. Heldigvis skjedde ikke dette, han ble bedre etter en liten stund og fikk komme ut i luftegården. Han virker helt fin nå. Jeg er så takknemlig og glad for at alt gikk bra, jeg vet virkelig ikke hvordan jeg hadde taklet å miste enda flere jeg er glad i.

 

 


 

Har dere opplevd en slik skremmende opplevelse?

 

Lula koser seg inne

video:video0014 2


Ønsker dere alle en god helg! 

 

Fant noen filmer på mobilen

video:video0010


Jeg fant noen filmer av Koda på mobilen min som jeg ikke har lastet opp på bloggen.

Så nå har jeg lastet opp en del filmer. De er litt gamle, men det gjør vel ingenting.

Det kommer nok til å bli en del filmer av Koda fremover.

 

Koda ute i hagen for en stund tilbake

video:video0007 2

Jeg fant denne videoen av Koda ute i hagen, jeg tror ikke jeg har lagt den ut før. 

 

Giftig for kaniner

Aloe Vera

Plantesaften er giftig


Eføy

Giftig i store mengder


Hamp

Blader og blomster er svært giftige


Hvitløk

Løk og plante er giftig


Julestjerne

Hele planten er giftig


Kastanje

Frø og blader er svært giftig


Kristorn

Bærene inneholder en mild gift


Liljekonvall

Alle deler av planten er giftig


Påske og pinseliljer

Løken er giftig i store mengder


Misteltein

Hele planten er giftig


Nellik

Nellikarter er lett giftig


Pinseliljer

Knoller, blomster og blader er giftig


Potet

Umoden frukt, blader og stilker er lett giftig


Påskelilje

Hele planten er giftig


Rabarbra-arter

De rå bladene til rabarbra inneholder stoffer som gir forgiftningsymptomer hvis større mengder spises


Revebjelle

Alle arter av revebjelle er giftige, og alle plantedeler er giftige


Snøklokke

Løk og knoll er giftige


Tomat

Blader og stengler er giftige i store mengder


Tulipan

De fleste tulipanløker er giftige


Valmuer

Plantesaft og frøkapsler er giftige


Vallnøtter 

Det grønne skallet er giftig


 Løk

Løk/knoll er giftig


Jeg har bare skrevet ned de vanligste som de fleste vet om.

Jeg fant informasjonen her. Det finnes mange flere planter som er giftige enn det jeg har skrevet ned her.

 

Koda hadde veldig lyst på høy

Når jeg skulle gi Koda høy hoppet han oppå høyet og forsynte seg selv.

 

Ha en fin lørdag alle sammen!

 

Koda oppå høyet

video:video0022


Koda hoppet oppå høypakken og begynte å grave og bite på den. 

 

Spor etter Lula

 Lula liker skikkelig godt høy, så når vi hadde hun inne gikk hun inn i høyposen og forsynte seg, og la fra seg litt spor.

 

LilleKoda

LilleKoda

1, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august.

LilleKodaKategorier

Arkiv

hits