september 2012

NOAH

 

 

Bli med i NOAHs panel:

Støtt NOAH gjennom å delta på gratis spørreundersøkelser på e-post. NOAHs panel er en helt ny møte å støtte på. Gi av din tid og hjelp dyrene! Samtidig får du sjansen til å si din mening om viktige saker eller produkter. Vil du være med?

 

Slik fungerer NOAHs panel:

Gjennom et samarbeid med Sponsorhuset og Cint, vil NOAH få mellom 2 og 35 kr for hver spørreundersøkelse du fyller ut. Det er verdifulle penger til arbeid for dyrene, og tar bare noen minutter av din tid.

Undersøkelsene arrangeres av ulike selskaper og bedrifter som vil vite hva du mener. Du velger selv hvor ofte du vil delta.

Noen få ganger i året vil også NOAH sende deg undersøkelser via e-post der du kan si din mening om saker som berører aktuelle temaer og dyrerettighetsarbeid.

All din informasjon behandles konfidensielt, og du kan naturligvis når som helst melde deg ut av panelet. Takk for din støtte!


Teksten og bildet er hentet fra http://www.dyrsrettigheter.no/

Du kan melde deg inn her.

 

Jeg håper at mangen av dere meldere der på. Det er viktig å støtte dyrene. 

 

Kommer du til å melde deg på? 

 

Reiser til London i morgen

I morgen reiser jeg og søsteren min til London, vi skal være der til torsdag.

Broren vår skal passe på Koda og Lula.
Kommer til å savne dem, håper broren vår tar godt vare på dem.

 

Koda med ballen, video

video:video0 lagt utpå


Her har dere enda en video av Koda med ballen han fikk til bursdagen sin.

 

Noen bilder av Lula ute i luftegården


 

Noen bilder av Koda

  

Ha en fin lørdag alle sammen!

 

Gode nyheter + innkjøp

 

I går ringte dyreklinikken til meg og sa at ringormprøven var negativ. Jeg er så glad for at Koda ikke har ringorm!

Jeg sa til Koda at han ikke hadde ringorm, også spurte jeg om han ble glad. Det var ikke så stor respons å få, men han ble sikkert glad.

 

Jeg kjøpte ny pellets til Koda og Lula for 179 kroner.

Noen mener sikkert at det er dyrt, men det er faktisk ikke det når du tenker på hvor lite dem skal ha. Begge får to spiseskjeer hverdag, så da varer pelletsen lenge.

Det er veldig viktig å gi dem rett pellets og ikke for mye pellets. Om du gir kaniner feil pellets og for mye så får dem helseplager som overvekt og diare. 
Jeg fant også noe spennende som het høykaker, jeg håper disse faller i smak. De kostet 79 kroner.Jeg kjøpte denne skålen til Koda, til å ha vann i ute. Den han hadde var det på tide å kaste. Denne fant jeg på Nille for 20 kroner.Jeg kjøpte også en kattetunnel til Koda, tunnelen har virkelig falt i smak hos Lula, så da får Koda en også. Denne kjøpte jeg på Biltema for 60 kroner.

Den røde tråden er for å ikke blande tunnelene deres.

 

Kom på 7. plass på Ingridsblogg.no


7. Lille Koda

"Denne bloggen er jo bare helt herlig. Jeg viste ikke at det gikk an å ha en så stor interesse for kaniner! Bloggen er personlig, har mye bilder og video, og får meg til å trekke på smilebåndet flere ganger :)" Skrev Ingrid på bloggen sin.

 

Koda leker med bursdagspresangen sin

video:video25 lagt utpå


Koda var ikke noe særlig interessert i ballen han fikk til bursdagen sin,

så jeg pyttet noen pelletser inni den, da ble han veldig interessert.

Han er veldig glad i pellets, han blir helt vill hver morgen når han får frokost.

 

Regn og vind

Er utrolig slitsomt. Nå som det regner mye og blåser utrolig mye er det vanskelig å skjerme kaninene for vind og regn. Jeg ville ha en utegård der det var tak så vi slapp å tenke på regn, men neida her hadde pappa andre planer som var mye enklere og kanskje dei fungerer for han som ikke er med Koda, som ikke trenger å tørke Koda etter at han har vært ute i regnet. Men det fungerer ikke for meg, det sliter på meg, omtrent hver dag! Jeg håper sånn hver dag at det skal være opplett for det er så mye enklere. Men det er mye mer regn enn det er opplett. Jeg har satt opp presenning til Koda og Lula, men det holder ikke, vinden river vekk presenningen, eller så regner det så mye at det samler seg store dammer oppå presenningen.

 

I går blåste det utrolig sterkt og presenningene jeg hadde over luftegården til Lula hadde løsnet litt, pappa kommer hjem og kjefter på meg for å ikke ha gjort det på en skikkelig måte. Jeg sa som det er at jeg er så sliten av dette og at det ikke fungerer lengre. Han sier noe jeg aldri kommer til å tilgi! Han sier at vi burde gå ned til dyreklinikken å avlive Lula og Koda. Avlive dem, bare for at presenningløsningen ikke fungerer? Er det noe rart at jeg ble skikkelig sur på han? Nei. Jeg lurer på om det er det som skjer når jeg flytter ut. Jeg vil ikke en gang tenke på det!

  

Hvem mener man bør avlive dyrene sine på den måten? Har din pappa eller mamma sagt noe sånt til deg?

 

Koda sin 1 årsdag

Denne dagen var dessverre ikke så kjekk for Koda eller meg. Jeg har sett at Koda har hatt noe flassete greier helt nede på pelsen, i nakken og siden en del i familien min har fått noe som ligner på ringorm, så går jeg ut ifra at det er ringorm selv om ingen leger har bekreftet det. Da tengte jeg kanskje Koda hadde fått dette. Så da ringte jeg ned til dyreklinikken og vi fikk time samme dag, altså onsdag 29 august. Der tok dem noen prøver og fant ut at han hadde midd, så det fikk han behandlig for. Hun på dyreklinikken tok også prøve for ringorm, men det får vi ikke svart på før om noen dager, da skal vi også avtale ny time som Koda skal få enda en behandling. Vi håper sånn at Lula ikke har fått det! For det er slitsomt og dyrt. Men sånn er det å ha dyr. 

 

Når han endelig kom hjem og var ute i den midlertidige luftegården og koste seg, skremte nabokatten han sånn at han løpte rett inn i gjerdet (han prøvde sikkert å komme seg vekk, han forstår jo ikke at han er trygg i inngjerdingen), heldigvis er ikke gjerdet så hardt. Det var helt forferdelig å se! Jeg fikk så vondt og nå håper jeg bare alt går bra med han, jeg har ikke merket noe, men det er ikke lett å merke noe på kaniner heller, siden dem skjuler skader veldig godt. Kunne ikke bare katter holdt seg unna! For en dritt dag. Må være verdens værste bursdag. Det syns jeg i alle fall.

 

Han fikk i alle fall noen pakker:

Han fikk en sånn ball.

Og en sånn ring, krysset over dei andre sånn at dere kan se hva han fikk, litt bedre.
Han fikk også en babyleke, jeg har ikke bilde av den så jeg låner et bilde der jeg kjøpte den. Det var noen som sa at kaniner likte ting eller leker som lagde lyd. Koda er som vanlig ikke en av de kaninene. Han er dessverre en kjedelig kanin når det kommer til leker og sånt. Men greit å prøve.

 

Vasking

 I går var det kjempe fint vær, solen skinte og det var varmt i solen. Så både Lula og Koda fikk komme ut, i hver sin luftegård så klart. Mens dem var der og koste seg tok jeg og søsteren min hver sitt bur og vasket skikkelig med eddik og oppvaskkost. Så burene ble skikkelig fine. Eller vi vasket bare nede, i dohjørnene. Har ingen bilder, er vel ikke så kjekt med bilder av det, uansett. Vi vasker med eddik for det fjerner vanskelige urinflekker og det fjerner urinlukt. Kaniner kan finne seg et annet sted å gå på do om dem syns det lukter for mye, for da føler dem at det er skittent. Og sånn er det vel litt med oss og? Vi går ikke på en do vi ser fullt av urinflekker på og det luter urin, vi finner heller en annen do. Så det er viktig å vaske ofte, sånn at det ikke skjer.

 
Håper dere alle får en god helg!

 

 

LilleKoda

LilleKoda

1, Stord

På slutten av sommerferien kom Koda til Sæbø Gard. Han satt under buret til dei andre kaninene der. Sæbø Gard hadde ikke noe sted å ha han, så dei skulle avlive han. Mamma tok han med hjem til oss mandag 29. august.

LilleKodaKategorier

Arkiv

hits